Orientació FCT per a l'alumne

 

 • Abans de començar les pràctiques

El tutor/a ha realitzat el contacte amb l'empresa i ha acordat les activitats que desenvoluparàs i ha preparat la documentació del conveni de pràctiques. Has estat informat de la data i hora que t'has de presentar a l'empresa i de la persona que t'atendrà.

 

 • El primer dia

Sempre és molt important la màxima puntualitat, però especialment en aquesta primera trobada (no n'hi ha una segona oportunitat per causar una primera bona impressió).

També cal portar les tres còpies del conveni que t’ha entregat el tutor/a i la còpia de la planificació d’activitats. Tan aviat com sigui possible, has de retornar una còpia del conveni al tutor/a, amb totes les signatures i segells, i la còpia de la planificació d’activitats. L'Empresa es quedarà una còpia del conveni i tu una altra.

 

 • Què esperen de mi a l'empresa?

No esperen un/a professional amb experiència, perquè estàs acabant la teva formació. Esperen rebre una persona responsable, amb bon tracte, amb ganes d'aprendre, oberta a les indicacions i orientacions que puguin rebre.

Les "dificultats" per adaptar-se a l'empresa han estat sempre per manca d'atenció o de responsabilitat, per donar un tracte incorrecte, manca de respecte o no posar "ganes de fer" les tasques, ja que aquestes actituds poden produir mermes de material, avaries en equips o instal·lacions, ...

En aquests casos, greus o reiteratius, l'empresa o el tutor/a pot demanar la baixa de la col·laboració i et pot quedar el crèdit d'FCT suspès.

 

 • Normes

Sempre s'han de seguir les normes establertes a l'empresa i les indicacions particulars del tutor/a que tinguis al lloc de treball.

Has de ser molt curós/a en la utilització d'equipaments, materials i espais.

En tot moment has de ser molt respectuós/a en el tracte amb els teus companys/es.

 

 • Assistència

A les pràctiques s'ha d'assistir tots els dies, segons el calendari escolar. Com moltes vegades l'empresa desconeix aquest calendari, cal que informis amb antelació quan n’hi ha festa al centre i no és festa a la localitat on tu estàs fent les pràctiques.

També cal que avisis amb antelació tant a l’empresa com a l’escola, en el cas que per alguna raó justificada no puguis anar a l’empresa (visita mèdica) i aportar sempre el document justificatiu de l’absència.

Les hores i dies que no assisteixis, sempre s'han de "recuperar", perquè al final del període de pràctiques les hores reals realitzades han de superar sempre les mínimes establertes en el currículum del cicle.

En cas de faltes d'assistència injustificades o sense el coneixement del teu tutor/a del centre es pot demanar la baixa de la col·laboració i et pot quedar el crèdit d'FCT suspès.

 

 • Confidencialitat

L’alumnat ha de respectar la política de protecció de dades i confidencialitat establerta al centre de treball o entitat col·laboradora.

 

 • Incidències

Mitjançant visites i altres medis, el teu tutor/a realitza el seguiment de les tasques que desenvolupes a l'empresa.

Si en algun moment penses que les coses no funcionen correctament, cal que informis al teu tutor/a i no prenguis decisions pel teu compte, com deixar d'assistir, no realitzar les tasques....

 

 • El quadern de pràctiques telemàtic

El quadern de pràctiques telemàtic es realitza mitjançant la plataforma qBID per a l’alumnat: https://apps.cambrescat.es:8003/sBidAlumne/

 

 • Activitat diària:Com a tasca principal, l’alumne o alumna ha de registrar les activitats que ha fet al centre de treball durant el dia. Des de l’agenda pot registrar
 • aquestes dades i veure quins dies ha de completar. L’alumne o alumna ha d’informar dels festius específics de la seva localitat així com les absències que es puguin donar.
 • Informe mensual:A final de cada mes, s’ha de gestionar l’informe mensual. Per això, cal que l’alumne o alumna hagin gestionat totes les activitats diàries del període. L’alumne o alumne ha de portar l’informe imprès al tutor o tutora de l’empresa perquè el signi.Una vegada signat, cal lliurar el document al professor tutor o professora tutora per què el validi i el signi telemàticament dins del sistema.
 • Qüestionari final de l’FPCT de l’alumnat:  En finalitzar el dossier, l’alumnat ha de respondre un qüestionari totalment anònim per valorar la formació pràctica.

 

I recorda que en qualsevol moment et pots adreçar al teu tutor/a del centre per solventar les qüestions que puguis tenir:

Centre de Formació Professional Llefià

Formació en Centres de Treball

93.388.32.98

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

www.fpllefia.com

 

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.

Centre de formació professional Llefià. | TEL: 933 883 298 | FAX: 933 830 159 | Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla. | Cicles formatius | Cursos |

Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top